Hoppa till sidans innehåll

Om tävlingen


Bokenäs triathlon 2013 (premiär), 2014, 2015, 2016, 2017 och 2018 har varit lyckade. Vi hoppas behålla de saker som gjorde tävlingen rolig, nämligen de vackra banorna och den goda stämningen.

Även 2019 vill vi att Bokenäs triathlon skall vara en fest för barn och ungdomsklasserna. I vuxenklasserna har vi återgått till sprint tävling (750 m simning, 20km cykel och 5 km löpning) och en motionsklass  (400m simning, 20 km cykel och 5 km löpning). Tävlingsklassen startar 10 min för motionsklassen. 

Det finns också en stafettklass som delar upp sträckorna som man önskar och man kör motionssträckorna. Ett bra alternativ om man vill göra något tillsammans eller om det är någon gren man inte vill köra. Det går även bra att vara 2 personer och en kör två sträckor en kör en stäcka

Vi kommer i år inte att tillåta byten av startplats eller återbetalning vid strykningar. Om tävlingen blir fulltecknad och man inte hämtat ut sin nummerlapp senast 11.30  så kommer startplatsen att säljas (så kom ihåg att  meddela sen ankomst). Det kan alltså finnas möjlighet till efteranmälan kl 11.30 på tävlingsdagen! 

Bokenäs är den västra delen av Uddevalla kommun, med närhet till hav och rekreation - perfekt för triathlon. Vi tror att vi har hittat Sveriges vackraste triathlonbana utmed Gullmarsfjorden: simning vid Hällebäck, cykling med magnifik utsikt över Gullmarn och löpning i vacker skog. En vacker dag slår det allt - studera våra kartor.

Tävlingen är dels en tävling för barn och ungdomar. Vi vill väcka intresse för triathlon och skapa sunda, men spännande utmaningar. Alla är vinnare i Bokenäs triathlon. 

Tävlingen är sanktionerad av svenska triathlonförbundet och regler för triathlon skall följas, se regler. De viktigaste reglerna är: (i) förbud mot cykling i växlingszonen; (ii) förbud mot drafting/"ligga på rulle" i cykelmomentet. För allas säkerhet är det inte tillåtet att lyssna på musik i hörsnäckor. Vanlig trafikregler gäller.

Uppdaterad: 05 JAN 2017 21:35 Skribent: Fredrik Olsson

 

 

 

Vår leverantör av idrottskläder och sportartiklar:

CCsport logo 200pix

Bokenäs IF: idrottskläder är av märket:

Erima_webblogo_ 200pix

Beställ träningskläder från garderoben, t.ex. jacka:

jacka Erima 2104

 

Huvudsponsor 2019 för Bokenäs Triathlon och Bokenäs swimrunLincona

 

 

 

 

 

 Mithon

Postadress:
Bokenäs IF
Berghogen 265
45195 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0702345264
E-post: This is a mailto link

Se all info