Hoppa till sidans innehåll

Om tävlingen


Bokenäs triathlon 2013 (premiär), 2014, 2015 och 2016 har varit lyckade. Vi hoppas behålla de saker som gjorde tävlingen rolig, nämligen de vackra banorna och den goda stämningen och föbättra en del annat när vi 2017 firar femårsjubileum!

 

Även 2017 vill vi att Bokenäs triathlon skall vara en fest för barn och ungdomsklasserna. En mindre nyhet är de två ungdomsklasserna får två olika starttider (med endast ett par minuters avstånd). I vuxenklasserna kommer vi att ha två olika simsträckor för att erbjuda en olympisk distans tävling eller motion (1500 m simning, 40km cykel och 10 km löpning) och en motionsklass  (400m simning, 20 km cykel och 5 km löpning). Nytt för i år är att vi delar upp starterna på de olika distanserna - det blir enklare att följa täten i tävlingsklassen och roligare race för deltagarna i respektive distans.

Vi kommer i år inte att tillåta byten av startplats eller återbetalning vid strykningar. Om tävlingen blir fulltecknad och man inte hämtat ut sin nummerlapp senast 11.30 (eller meddelat sen ankomst) så kommer startplatsen att säljas. Det kan alltså finnas möjlighet till efteranmälan kl 11.30 på tävlingsdagen! 

 

Bokenäs är den västra delen av Uddevalla kommun, med närhet till hav och rekreation - perfekt för triathlon. Vi tror att vi har hittat Sveriges vackraste triathlonbana utmed Gullmarsfjorden: simning vid Hällebäck, cykling med magnifik utsikt över Gullmarn och löpning i vacker skog. En vacker dag slår det allt - studera våra kartor.

 

Tävlingen är dels en tävling för barn och ungdomar. Vi vill väcka intresse för triathlon och skapa sunda, men spännande utmaningar. Alla är vinnare i Bokenäs triathlon. Barnklassen kostar 50 kr och ungdomsklassen kostar 100 kr. 2017 har vi fått en fint materialbidrag från svenska triagthlonförbundet för att göra tävlingen ännu roligare för barn och ungdomar.

Tävlingen är sanktionerad av svenska triathlonförbundet och regler för triathlon skall följas, se regler. De viktigaste reglerna är: (i) förbud mot cykling i växlingszonen; (ii) förbud mot drafting/"ligga på rulle" i cykelmomentet.

 

Tävlingsledningen 2017:

Tävlingsledare: Fredrik Olsson

Grenansvarig simning: Per Johansson

Grenansvarig cykel: Georg Zinnerström

Grenansvarig löpning: Anne Lindberg

Tävlingsområdesansvarig: Tomas Hallgren

Uppdaterad: 05 JAN 2017 21:35 Skribent: Fredrik Olsson

 

 

 

Vår leverantör av idrottskläder och sportartiklar:

CCsport logo 200pix

Bokenäs IF: idrottskläder är av märket:

Erima_webblogo_ 200pix

Beställ träningskläder från garderoben, t.ex. jacka:

jacka Erima 2104

Mithon

 

 

 

LBC Uddevalla

 

Markbygg

Postadress:
Bokenäs IF
Berghogen 265
45195 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0702345264
E-post: This is a mailto link

Se all info