Hoppa till sidans innehåll

Banbeskrivning


Banan finns som Strava segment: Bokenäs MTB

Banan är markerad med i första hand gröna enduropilar men där banan delar sträckning med Bokenäs IFs Poängjaktsbana är banan markerad med orangea enduropilar.

Etapp 1:

Banan börjar med 700m loop på gräsgärdet, medsols, för att därefter vika söderut på asfaltsvägen. Vi börjar här vår första stigning på ca 55m, först på asfalt som över går i stig upp mot Hafstenstoppen. En del rötter och här kommer några få använda apostlahästarna för att ta sig upp. Pulsen ska vara nära max när vi viker av åt höger för att rulla nerför igen. Vi rullar över vägen och viker in på Bokenäs IFs Poängjaktsbana med orangea enduropilar. Vi följer de orangea pilarna tills de gröna tar över igen och vikar av vänster mot badstranden på campingen. Här viker vi upp mellan lekplats och poolområde och fortsätter på utfartsvägen norrut. Precis när campingområdet tar slut viker vi in höger på en brandgata som löper runt campingområdet.Vi följer staketet och gröna enduropilar tills vi passerar en lekplats och lämnar campingområdet på östra sidan. Följer den grusade stigen och passerar våra parkerade bilar.

Etapp 2:

Nu viker vi upp vänster mot Hafstens Höghöjdsbana och börjar nästa klättring. Den första backen innebär ca 75 meter som ska betas av i några etage. Vid första etaget är starten på Höghöjdbanan och här viker vår stig svagt vänster och fortsätter på skrå uppför. Väl på toppen passerar vi en telefonmast på högersida. Nu vänder vi västerut och får en välförtjänt flowig etapp som i botten gör en 180 graders sväng höger för att klättra tillbaka åt nordost, i kanten på ett gärde, för att sedan vika vänster på stigen upp mot linbanan "Flying Fox". Väl uppe på toppen kommer vi inte högre denna gång. Vi är nu nästan 110 meter över havet och ska nästan 100 meter neråt på flowig stig i riktig John Bauer skog. Vi landar bakom hinderbanan och kör över gärdet med den "bakåtvända bilen".

Etapp 3:

Nu vänder det uppför igen. Denna gång på mestadels grus och vi ska nu avklara ca 70 meter. Vägen startar mitt emot påfågelhängnet och väl på toppen viker stigen höger in på ett relativt kort men brötigt parti med rötter och stenar. Stigen övergår i fin flowig stig som tillslut landar vid en väg. Håll uppsikt vid passage!

Etapp 4 (OBS: Ny stäckning!):

På andra sidan vägen startar 4:e etappen som är en påbörjad enduroslinga som vi lånat. Stigen slingrar sig fram och tillbaka för att tillslut återigen landa på vägen. Vi följer vägen ner mot Tånga gård som vi kör rakt igenom ut på en traktor väg. Vägen slutar på samma gärde vi och följer asfaltsvägen tillbaka mot start/målområdet och viker in på gärdet som vi startade ifrån och detta ska återigen rundas medsols för att vi ska kunna resa händerna under målportalen. Nu är dryga 14 kilometer och mer än 400 höjdmeter avklarade.

Uppdaterad: 04 AUG 2022 00:13 Skribent: Niklas Läckström
E-post: Adressen Gömd

 Leverantör av idrottskläder och sportartiklar:

CCsport logo 200pix

Bokenäs IF: idrottskläder är av märket:

Erima_webblogo_ 200pix

Beställ träningskläder från garderoben, t.ex. jacka:

jacka Erima 2104

Våra träningskläder från

Trimtex.jpg

Beställs via webshop (Öppen tom 220531) som annonseras här på hemsidan och på Facebook. 

Mer information under nyhetsfliken

exvis cykeltröja:

Vitric 2.0 Shirt SS MenVitric 2.0 Shirt SS Men

och endurobyxa:

Enduro 2.0 Shorts Jr

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Bokenäs IF
Berghogen 265
45195 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0702345264
E-post: This is a mailto link

Se all info

imagedezl9.png